Hanneke Kruithof - Wijkverpleegkundige

"Van werkstress naar werkplezier"

Hanneke Kruithof - Wijkverpleegkundige
Mijn naam is Hanneke Kruithof en ik werk al 7 jaar met veel plezier als wijkverpleegkundige in Veenendaal bij Santé Partners (voormalig Vitras). Ik ben 47 jaar, woon samen, en heb twee kinderen en drie katten. Na een ziekte met restverschijnselen in 2017 ben ik begonnen met een opleiding tot vitaliteitscoach en zet ik me binnen de organisatie in voor vitaliteit en Positieve Gezondheid. Ik neem deel aan werkgroepen en ik schrijf blogs waarmee ik jou en de organisatie wil inspireren tot onderlinge verbinding en een focus op het benutten van elkaars mogelijkheden en kwaliteiten. Ik geloof erin dat we, door elkaar werkelijk te zien en te waarderen, een gezonde en positieve werkomgeving kunnen creëren die het werkplezier bevordert. En waar je met plezier werkt, daar wil je nooit meer weg.

Van werkstress naar werkplezier 

Zeven jaar werk ik nu in Veenendaal als wijkverpleegkundige, maar zo goed als we het nu als collega’s samen hebben, was het in het begin zeker niet. We zaten nog vóór de grote reorganisatie naar zelfstandige teams, er was veel meer hiërarchie. Verzorgenden voelden afstand tot de verpleegkundigen en wij allemaal tot de leidinggevenden. De cultuur voelde onveilig, op kantoor kwam je alleen als het echt moest. Ik ben meerdere keren teruggefloten omdat ik me ergens nog niet bekwaam in voelde of omdat wat mijn collega’s en ik belangrijk vonden tav de cliëntenzorg niet paste in het straatje van de leidinggevende. Poeh, wat kreeg ik daar buikpijn en slapeloze nachten van en ik heb me meermaals afgevraagd waarom ik in vredesnaam bleef. Maar ik concludeerde ook: Dat gevoel wil ik nieuwe collega’s nóóit geven. Het kan en moet ánders, beter!

De omschakeling naar zelfstandige teams zette dat alles op zijn kop. En ook al voelde het alsof we in het diepe werden gegooid, ja zelfs alsof het schip misschien wel zou zinken, toch kwamen we gaandeweg in rustiger vaarwater terecht. We vonden onze eigen sturende kracht, leidinggevenden die zich niet meer thuis voelden in de nieuwe situatie zochten werk buiten Vitras en zo ontstond er ruimte voor een cultuur van gelijkwaardigheid en vertrouwen. We gingen op zoek naar elkaars kwaliteiten en ook ieders minder sterke kanten of moeilijke momenten mochten er zijn. We gingen elkaar werkelijk zien en waarderen. Dat bracht ons in een positieve flow en het lukte ons om nieuwe collega’s aan te trekken die zich daar ook in thuis voelden. Zo hebben we in Veenendaal mogen ervaren wat er gebeurt en wat je samen kunt bereiken als je besluit te gaan samenwerken op basis van gelijkwaardigheid, kwaliteiten en echte aandacht voor de ander. Zijn daarmee dan alle problemen nu opgelost? Nee hoor, zeker niet. Ook bij ons hebben sommige teams nog steeds een tekort aan personeel en natuurlijk is het vaak enorm druk in de wijk. Ook is er weleens onenigheid binnen teams of zijn er zaken waarin we kunnen groeien. Maar in werkelijke verbinding met elkaar staan we zoveel sterker dan in de situatie vijf jaar geleden. Gezien worden in wie je bent met alles wat er is, is als een warm bad waarin je samen uitdagingen kunt aangaan. “Ik zie jou” werkt!

Relevante vacatures

Bekijk alle vacatures

Geen vacature missen?

Stel je eigen vacaturemelding in en ontvang per e-mail nieuwe vacatures die voor jou interessant zijn, of stuur ons een open sollicitatie.