Hanneke Kruithof - Wijkverpleegkundige

"Wat fijn dat je me juist nu ziet!"

Hanneke Kruithof - Wijkverpleegkundige
Mijn naam is Hanneke Kruithof en ik werk al 7 jaar met veel plezier als wijkverpleegkundige in Veenendaal bij Santé Partners (voormalig Vitras). Ik ben 47 jaar, woon samen, en heb twee kinderen en drie katten. Na een ziekte met restverschijnselen in 2017 ben ik begonnen met een opleiding tot vitaliteitscoach en zet ik me binnen de organisatie in voor vitaliteit en Positieve Gezondheid. Ik neem deel aan werkgroepen en ik schrijf blogs waarmee ik jou en de organisatie wil inspireren tot onderlinge verbinding en een focus op het benutten van elkaars mogelijkheden en kwaliteiten. Ik geloof erin dat we, door elkaar werkelijk te zien en te waarderen, een gezonde en positieve werkomgeving kunnen creëren die het werkplezier bevordert. En waar je met plezier werkt, daar wil je nooit meer weg.
 

Wat fijn dat je me juist nu ziet!

Na bijna 5 jaar werken als wijkverpleegkundige bij onze organisatie werd ik ziek. Drie maanden was ik geheel uit de running, daarna heeft het me nog maanden gekost om weer op te bouwen naar 20 uur. Maar de oude werd ik niet meer. Dat doet iets met je. Nog jong zijn, een gezin hebben en een leuke baan, en dan continu het gevoel hebben dat je op alle vlakken tekortschiet. Tekort komt. Energie tekort. Ik heb er zogezegd een slechte batterij aan overgehouden, net zoals de batterij van je telefoon na enkele jaren steeds sneller leegloopt, zo doet de mijne dat ook. Alleen de mijne kan ik niet vervangen. Frustrerend en ook verdrietig om regelmatig zo moe te zijn dat ik alleen nog maar kan liggen, niet meer hoor wat mijn kinderen zeggen en cliënten door elkaar haal.

En toch, dankzij dit alles weet ik uit ervaring hoe waardevol het is om gezien te worden door mijn regiocoördinator en door mijn collega’s. Hoe goed dat mij deed en doet. Ze hebben altijd naar me geluisterd, me de ruimte gegeven om in mijn eigen tempo op te bouwen of even een stapje terug te doen als mijn lichaam daar om vroeg. Ze hebben mijn tranen gezien en mijn moeheid, en hoewel ik mijn eigen “gezeur” regelmatig zat ben, hebben zij nooit laten merken of zij dat ook zijn. Ze zijn altijd lief en betrokken.

En nu de conclusie is dat ik op zoek moet naar een andere rol dan die van wijkverpleegkundige wordt er zowel door mijn regiocoördinator als vanuit Tiel actief meegedacht hoe en waar ik het beste tot mijn recht kom, met mijn talenten en interesses maar ook met mijn beperkingen. Dat is Positieve Gezondheid in de praktijk. Dat is “Ik zie jou” in de praktijk. Ik ben er dankbaar voor dat ik juist de afgelopen jaren gezien werd en dat ik nog steeds gewaardeerd word om mijn kwaliteiten. Je gezondheidsbeleving wordt door zoveel meer factoren bepaald dan alleen de aan- of afwezigheid van ziekte. En iedereen kan “Ik zie jou” in de praktijk brengen, door even een luisterend oor te bieden, je collega in de ogen te kijken en te zien wat daar leeft. Het is één van mijn liefste wensen om dit gedachtegoed binnen Santé Partners te helpen verspreiden. Dat dit blog daar maar de start van mag zijn!

Relevante vacatures

Bekijk alle vacatures

Geen vacature missen?

Stel je eigen vacaturemelding in en ontvang per e-mail nieuwe vacatures die voor jou interessant zijn, of stuur ons een open sollicitatie.