Caroline Moerman - Geestelijk Verzorger

“Maar ik geloof niet hoor!”

Caroline Moerman - Geestelijk Verzorger

Op 1 november 2019 is Caroline Moerman begonnen als geestelijk verzorger voor de kleinschalige woonvormen van Santé Partners. Als geestelijk verzorger geef ik begeleiding of ondersteuning op het gebied van levensvragen, zingeving, spiritualiteit en ethiek. Ten diepste gaat het om de dingen die van waarde voor je zijn; betekenis voor je hebben.


“Maar ik geloof niet hoor!”


Als ik de afdeling oploop zitten de bewoners aan de tafel. De collega’s zorgen dat iedereen een lekker bakkie koffie krijgt. “Wilt u ook koffie, vraagt een collega vriendelijk?” “Oh, zeg alsjeblieft ‘jij’ tegen me”, druk ik haar op het hart. Op de achtergrond zorgt André Rieux voor vrolijke klanken. Aan tafel zit een dame te staren. Ik loop naar haar toe en stel me voor. “ Dag mevrouw, ik ben Caroline Moerman en ik ben de geestelijk verzorger.” Mevrouw noemt haar naam en zegt snel: “ Maar ik geloof niet hoor!” “Maar mevrouw, dat hoeft ook niet”: zeg ik. “De geestelijk verzorger is er voor iedereen, ook voor u! Het is voor ieder mens verschillend waar hij zijn steun vandaan haalt. Dat kan voor de een God zijn; voor de ander is dat het contact met de kinderen, weer een ander haalt dat uit …muziek”  We zwijgen even en op de achtergrond  tovert André Rieux  ‘I have a dream’ uit zijn viool. “Daar heb je gelijk in,  zegt ze…kom je even bij me zitten?”

Geen vacature missen?

Stel je eigen vacaturemelding in en ontvang per e-mail nieuwe vacatures die voor jou interessant zijn, of stuur ons een open sollicitatie.