We zijn laagdrempelig en benaderbaar, bij elke vraag kunnen ouders naar ons toe.

Diede Jeugdarts

Diede

Wat is jouw expertise?
De medische zorg voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Als arts zijn we gespecialiseerd in de ontwikkeling van het kind, dus de groei, taal- en motorische ontwikkeling en het screenen op (aangeboren) afwijkingen. Eigenlijk alles wat te maken heeft met de gezondheid van het kind. 

Hoe maak jij het verschil binnen jouw functie?
We zijn laagdrempelig en benaderbaar, bij elke vraag kunnen ouders naar ons toe. We maken het verschil door er voor de ouders te zijn en door het beste te willen voor het kind. Soms zijn er dingen die ouders zelf niet zien, wij kunnen hierin dan adviseren of signaleren. We krijgen bijvoorbeeld veel vragen rondom voeding, over wanneer je start met vaste voeding. Verwachtingen van ouders kunnen wij bevestigen of juist hierin adviseren, dit stelt hun gerust.

Welke vrijheid ervaar jij bij ons?
De spreekuren staan vast in het rooster, in overleg kunnen we kijken of we dit na een tijd aan kunnen passen. De administratie en andere taken ben je vrij om deze op het consultatiebureau of thuis te doen, ook bijvoorbeeld ’s avonds. De uren naast je spreekuren kan je dus vrij inplannen.

Hoe ontwikkel jij jezelf?
Door intervisie met mijn collega’s. Dit doen we regelmatig en we krijgen hier ook de tijd voor vanuit Santé. We hebben ook arts overleggen en richtlijnscholing, dit wordt een paar keer per jaar gegeven vanuit de organisatie. Ook als qua richtlijnen niks is veranderd, dan is het wel fijn om weer een moment te hebben om erbij stil te staan en het bestaande door te nemen. Daarnaast loopt er soms een coassistente mee, diegene stelt dan weer andere vragen, daar leer ik ook weer van.

Wij geven kleur aan het leven van mensen, wat is jouw favoriete kleur?
Ik zeg altijd rood, het is vanuit vroeger altijd mijn lievelingskleur geweest. Rood staat voor liefde en passie. Het is leuk en opvallend. Het grappige is dat ik het niet vaak draag. Ik heb maar een aantal rode kledingstukken in de kast en mijn stethoscoop is rood!

Iets wat mensen misschien niet van deze functie zouden verwachten is…
Best een aantal dingen. Dat je veel verschil kan maken voor een kind en de ontwikkeling. Het is zeker niet dat we als arts alleen een keuring geven. Daarnaast dat je als basisarts of jeugdverpleegkundige zonder vervolgopleiding gewoon bij ons aan de slag kan. Verder werken we tijdens kantooruren, dus in principe niet ’s avonds, in het weekend of tijdens feestdagen. En als laatst dat we best veel werken met paramedici; kinderfysio, logopedie, pedagogen, het wijkteam en kinderartsen. In het begin breng je het sociale kaart in beeld en ben je veel bezig met het leggen van contacten.

Wat maakt het werken bij Santé Partners zo leuk?
Ik heb bij verschillende JGZ organisaties gewerkt. Het fijne nu is dat het consultatiebureau waar ik werk lekker dicht bij huis is. De verhouding van spreekuur en eigen tijd vind ik ook erg fijn, ik ervaar hierdoor meer vrijheid. Bij andere organisaties leveren ze ook zorg aan kinderen ouder dan 4 jaar, dus ze hebben een grotere team. Wij hebben een kleiner team, dus het werk is solistischer als arts. Ik werk veel met de jeugdverpleegkundige en de consultatiebureauassistente is ook aanwezig, dus je werkt nooit echt alleen.

Geen vacature missen?

Stel je eigen vacaturemelding in en ontvang per e-mail nieuwe vacatures die voor jou interessant zijn, of stuur ons een open sollicitatie.