Op kerstavond ben ik een keer met een bewoner naar de kerkdienst geweest, ze vond het helemaal geweldig!

Zwanie Medewerker Welzijn, Verzorgende IG

Zwanie

Wat is jouw expertise? 
Ik heb twee functies die ik invul, Verzorgende IG en medewerker welzijn. In beide functies probeer ik zo goed mogelijk om te gaan met onbegrepen en moeilijk gedrag, daar zit mijn uitdaging in het werk in. Als iemand bij ons komt wonen en die wil bijvoorbeeld geen zorg van ons krijgen, dan probeer ik een ingang te zien krijgen om verder te kunnen. Laten we niet vergeten dat het hele grote stappen zijn voor mensen om op latere leeftijd op een andere plek te gaan wonen. De zorg is in eerste instantie dan niet het belangrijkste, maar iemands verhaal. Als je luistert naar een ander, dan voelt de bewoner dat hij/ zij ertoe doet en gezien wordt. 
 
Hoe maak jij het verschil binnen jouw functie? 
Door echt de mens te zien achter de dementie. Zo wilde een terminale bewoner naar haar dochters bruiloft, ze hadden de bruiloft iets eerder gehouden zodat ze er toch nog bij kon zijn. Mijn locatiemanager vroeg of ik mee wilde en natuurlijk ben ik meegegaanZo ook een keer op kerstavond, ik ben toen met een bewoner naar de kerkdienst geweest en ze vond het helemaal geweldig! 
 
Welke vrijheid ervaar jij bij ons? 
Ik zie werk niet als werk. Als ik met een familielid of vriend van de bewoner sta te praten, dan voelt dat niet als werk. Terwijl dat ook bij het werk hoort, ook het psychosociale gedeelte is belangrijk. 
 
Werk-privé balans vinden wij belangrijk, hoe ondersteunen wij jou hierbij? 
Door het balans budget, zodat ik eerder kan stoppen met werken. Daarnaast wil ik graag minder werken nu ik ook ouder word. De locatiemanager kijkt samen met me om rustig mijn pensioen in te gaan.  
 
Hoe ontwikkel jij jezelf? 
De verpleegtechnische handelingen en BHV trainingen krijgen we standaard vanuit de organisatie. Daarnaast lees ik veel boeken, artikelen op LinkedIn en volg ik cursussen over palliatieve zorg. Mijn partner zit ook in de ouderenzorg en samen filosoferenwe over van alles. 
 
Wij geven kleur aan het leven van mensen, wat is jouw favoriete kleur? 
Fuchsia. Geen idee waarom, maar waarom niet? Ik vind het een hele mooie kleur. 
 
Iets wat mensen misschien niet van deze functie zouden verwachten is… 
Dat je toch een grote vrijheid hebt, je kan namelijk zelf je werk indelen. Als de bewoners in de ochtend hulp nodig hebben met bijvoorbeeld uit bed komen en aankleden, dan kan ik zelf kijken wat een logische volgorde is om de mensen te helpen, belangrijk is natuurlijk wanneer zij wakker worden. Daar anticipeer je op. Dat houdt in dat het elke dag anders gaat en je niet het rijtje af werkt. Dat houdt het werk ook leuk.  
 
Wat maakt het werken bij Santé Partners zo leuk? 
Ik vind dat we op het gebied van techniek best ver zijn op de locaties, het belsysteem is fijn. Zo hoef je niet ieders kamers binnen te gaan om te kijken hoe het gaat. Je ziet op het scherm wat de bewoner aan het doen is. Als iemandbijvoorbeeld op bed zit en die kan omvallen, dan kan je daar direct naartoe gaan. Dit is een stuk gemak voor mij. Soms word je er ook een beetje gek van, maar ik houd wel van uitdagingen. 

Word jij mijn nieuwe collega?

Bekijk alle vacatures

Geen vacature missen?

Stel je eigen vacaturemelding in en ontvang per e-mail nieuwe vacatures die voor jou interessant zijn, of stuur ons een open sollicitatie.