Een kort berichtje van een collega van ‘Hoi, hoe gaat het daar in Rome?’ kan je dag toch net wat leuker maken.

Lisa Jeugdarts

Lisa

Wat is jouw expertise?
Ik denk dat ik vanuit mijn eerdere werkervaring wat dingen kan meeneem. Zo ben ik gewend om alleen op een consultatiebureau te werken en moeilijke gesprekken aan te gaan. Ik kan trots zijn als een moeilijk gesprek goed is gegaan, bijvoorbeeld als ik ouders vertrouwd heb laten voelen en ze uiteindelijk hun verhalen durven doen als het wat minder goed gaat. Dan heb ik het gevoel dat ik mensen echt kan helpen.

Hoe maak jij het verschil binnen jouw functie?
Nu ik in Rome zit maak ik het verschil door randzaken weg te nemen van mijn collega’s zodat zij optimaal de tijd hebben om fysiek de kinderen te zien. Ik ondersteun ze dus en zo hebben ze meer rust in hun hoofd. Ook ben ik een vraagbank voor de verpleegkundige, zodat zij snel kunnen overleggen.

Welke vrijheid ervaar jij bij ons?
De vrijheid om binnen je kwaliteiten en wensen iets te vinden. Voor mij betekent dit dat ik mijn werk op mijn favoriete plek kan uitvoeren (in Rome), die flexibiliteit heb ik nog nooit eerder bij organisaties ervaren. In het eerste gesprek reageerden de collega’s hier ook positief over. Ze gaven aan dat werken vanuit een andere locatie nieuw voor ze was en wilde het wel gewoon proberen. Leuk en fijn dat er positief op gereageerd is.

Werk-privé balans vinden wij belangrijk, hoe ondersteunen wij jou hierbij?
Voor mij is dat voor nu dat ik flexibel kan werken en mijn tijd kan indelen. Als ik een leuke of belangrijke privé afspraak hebt, kan ik het werk op een ander moment inhalen. Dit zie ik ook bij andere collega’s, dat ze bijvoorbeeld in de avond nog een mailtje sturen, maar bijvoorbeeld eerder zijn weggegaan voor een belangrijke priveafspraak. In principe kan je overal werken met je laptop.

Hoe ontwikkel jij jezelf?
Iedereen staat open voor feedback en er worden ook scholingen rondgestuurd voor wie het interessant vindt. Er komt nu bijvoorbeeld een jeugdartsendag aan die gefinancierd wordt door de organisatie, dat vind ik erg leuk. Je hebt ook de Santé Academie waar je trainingen en cursussen kan volgen. Het wordt van je verwacht dat je je certificaten haalt, dus je hebt een soort van stok achter de deur.

Wij geven kleur aan het leven van mensen, wat is jouw favoriete kleur?
Roze komt in me op. Het is lekker vrolijk en vrouwelijk. Iets zachter dan rood, gewoon vrolijk.

Iets wat mensen misschien niet van deze functie zouden verwachten is…
Dat het vak veel meer inhoudt dan je in eerste instantie zou denken. Het is niet alleen maar spreekuren en in de spreekkamer, het is veel meer dan dat. Met bepaalde gezinnen heb je medisch disciplinair overleggen, waar bijvoorbeeld een kinderarts aanschuift, een collega uit het sociaal domein en een huisarts. Je kijkt dan verder dan alleen de ontwikkeling, ook naar de opvoeding en de omgeving waar de kind opgroeit. Kinderen kunnen bepaalde dingen namelijk niet uitspreken, die uiten dat op andere manieren. Daarnaast ben je ook veel bezig met de communicatie naar ouders toe en de vaccinaties. Het is best wel medisch en je kunt als aandacht functionaris ook dingen oppakken die je leuk vindt.

Wat maakt het werken bij Santé Partners zo leuk?
Met name wat de organisatie onderscheidt is dat het een wat kleinere organisatie is, je hebt dus kortere lijntjes en kent nagenoeg bijna iedereen binnen de jeugdgezondheidszorg. Je voelt je ook meer verbonden met je werk en collega’s en je wordt gezien. Een kort berichtje van een collega van ‘Hoi, hoe gaat het daar in Rome?’ kan je dag toch net wat leuker maken, ook al is het op afstand, de verbondenheid blijft.

Word jij mijn nieuwe collega?

Bekijk alle vacatures

Geen vacature missen?

Stel je eigen vacaturemelding in en ontvang per e-mail nieuwe vacatures die voor jou interessant zijn, of stuur ons een open sollicitatie.