Nadat ik een leuk gesprek had met Lea (recruiter) op kantoor heb ik daarna meegelopen op het consultatiebureau en in het wijkteam van Beesd.

Nicole Wijkverpleegkundige

Nicole

Wat is jouw expertise?
Ik denk samenwerken met anderen en goed overleggen. Op deze manier kan je ook de beste zorg leveren aan de mensen. Ook het omgaan met cliënten en luisteren naar een ander. Ik blijf vaak rustig en raak niet zo snel in paniek.

Hoe maak jij het verschil binnen jouw functie?
Dan denk ik toch proberen om zo goed mogelijk te luisteren naar mensen om te weten wat er in iemand om gaat. Iedereen is anders en elk huis is anders. Je komt bij mensen thuis, dus je moet je ook steeds aanpassen. Dat is ook het leuke aan het werk. Je ziet hoe mensen wonen en leven en of ze veel contact hebben met andere mensen om zich heen. Dat is een groot verschil tegenover het ziekenhuis. Soms moet je ook improviseren met de zorg thuis, niet alle cliënten hebben bijvoorbeeld een bed wat omlaag en omhoog kan.

Welke vrijheid ervaar jij bij ons?
Je bent alleen op pad, dus dat geeft wel vrijheid. Je kan zelf niet je tijd bepalen, maar je kan wel bijvoorbeeld in de middag bepalen wat je gaat doen en wanneer. Als je op route bent, dan zijn er meerdere collega’s aan het werk. Sommige komen na hun dienst langs op kantoor om nog even te kletsen, de route na te bespreken of om iets op te halen.

Werk-privé balans vinden wij belangrijk, hoe ondersteunen wij jou hierbij?
De functie die ik nu hier heb is erg dicht bij mijn huis, ik ben binnen 20 minuten thuis. Het feit dat ik overdag werk maakt dat ik op normale tijden thuis ben. Het voelt als een luxe en erg fijn. Onregelmatig werken vond ik niet erg, maar dit is toch wel fijn. Dan heb je ook nog een vrije avond.

Hoe ontwikkel jij jezelf?
Ik werk nu iets minder dan twee maanden bij Santé Partners en heb qua scholing al een paar erop zitten. Ik heb me nu ook ingeschreven voor de scholing: palliatieve zorg. De collega die dit als aandachtsgebied heeft gaat met pensioen, dus goed als iemand de kennis kan overnemen. De mogelijkheden zijn er zeker. Ik ben er altijd wel voor in om iets nieuws te leren.

Wij geven kleur aan het leven van mensen, wat is jouw favoriete kleur?
Blauw, ik vind het gewoon een mooie kleur.

Iets wat mensen misschien niet van deze functie zouden verwachten is…
Ik denk dat heel veel mensen denken dat wanneer je in de wijk gaat werken je korte of gebroken diensten hebt. Als wijkverpleegkundige is dit niet zo, je hebt juist regelmatige uren en werkt niet de ochtend en avond. Dat verrast mensen wel, dat je overdag kan werken. Heel zelden werken we in het weekend of ’s avonds.

Wat maakt het werken bij Santé Partners zo leuk?
Het is een grote organisatie, maar de dingen zijn goed geregeld. Dingen worden snel en goed opgepakt. Laatst waren we op kantoor om extra uitleg te krijgen over een applicatie. Daarnaast zijn de teams ook kleiner en mijn manager is erg betrokken en benaderbaar, je wordt gezien. De collega’s die ik heb zijn ook aardig en het contact loopt fijn.

In het voorjaar werkte ik in Utrecht en had ik het heel erg naar mijn zin, alleen moest ik steeds naar Utrecht reizen, dit werd op een gegeven moment te ver. Ik was op zoek naar wat anders in de buurt en heb toen gekeken op de website van Santé Partners. Ik heb toen een leuk gesprek gehad met Lea (recruiter) op kantoor en daarna meegelopen op het consultatiebureau en in het wijkteam van Beesd. De zorg in de wijkverpleging sloot goed aan en ik heb er voor gekozen om als wijkverpleegkundige te gaan werken.

Word jij mijn nieuwe collega?

Bekijk alle vacatures

Geen vacature missen?

Stel je eigen vacaturemelding in en ontvang per e-mail nieuwe vacatures die voor jou interessant zijn, of stuur ons een open sollicitatie.