Ik zou hier zo maar eens tot mijn pensioen kunnen blijven!

Marco Gespecialiseerd Verpleegkundige

Marco

Wat is jouw expertise? 
Mijn voorgeschiedenis is oncologie en palliatieve begeleiding, dat heb ik ongeveer 20 jaar gedaan. De palliatieve sedatie vind ik het leukste. Ik weet niet of het echt een expertise is, maar het trekt mij het meeste aan in het technisch team. Bij palliatieve sedatie start je medicijnen op bij mensen, slaapmedicatie en morfine, zodat het voor sterfende mensen comfortabeler wordt en dat ze niet lijden. 
 
Hoe maak jij het verschil binnen jouw functie? 
Ik geloof erin dat iedereen zijn eigen talenten en kracht heeft binnen een team. Ik ben de enige man in het team, dus ik denk dat ik ook een andere kijk heb op dingen. Dat maakt ook een verschil. Aandacht en geduld voor de cliënt is iets waar ik over beschik, maar dat heeft iedereen binnen ons team wel. Wij hebben echt een fantastisch team! We zijn heel toegewijd naar elkaar en heel persoonlijk. We hebben heel veel aandacht voor de mensen en voor elkaar. Ik heb in 30 jaar tijd nog nooit zo'n leuk team gehad als nu!

 
Welke vrijheid ervaar jij bij ons? 
Ik ervaar heel veel vrijheid. Met ons team bestrijken wij twee enorme regio's; de Betuwe en de Bommelerwaard. Wij zitten heel veel op de weg, kunnen grotendeels onze eigen routes bepalen en hebben heel veel contact met huisartsen en andere disciplines. We hebben relatief veel tijd voor de mensen. Ik heb dus heel veel vrijheid ook om mezelf te ontwikkelen als verpleegkundige. 
 
Werk-privé balans vinden wij belangrijk, hoe ondersteunen wij jou hierbij? 
Binnen mijn team krijg ik heel veel vrijheid om mijn rooster aan te vragen. Ik ben thuis ook deels mantelzorger, daarbij heb ik veel mazzel met mijn vrije dagen aanvragen en daar wordt goed rekening mee gehouden. Dat is heel fijn en zorgt voor meer vrijheid. 
 
Hoe ontwikkel jij jezelf? 
Ik ontwikkel mezelf door regelmatig scholing te doen. Ik heb drie specialisaties gedaan als verpleegkundige en ik heb pas geleden nog een extra training gehad voor technisch verpleegkundige. Door het praten met collega's ontwikkel je jezelf ook. Je moet jezelf natuurlijk een beetje up to date houden. 
 
Wij geven kleur aan het leven van mensen, wat is jouw favoriete kleur? 
Mijn favoriete kleur is rood. Rood staat voor liefde voor de mens, liefde voor begeleiden en liefde voor het vak.

Iets wat mensen misschien niet van deze functie zouden verwachten is… 
dat wij heel veel tijd hebben voor mensen en dat onze functie vooral het begeleiden van mensen betekent. Dit houdt in dat we hen begeleiden bij het chemotraject, begeleiden bij het sterven en begeleiden bij advies geven. Mensen denken vaak dat wij alleen maar handelingen doen, maar het gaat juist om alles daaromheen en vooral het helpen. Het infuus of de machine opbouwen is een handeling en dat moet je wel kunnen, maar alles daar omheen is wat wij vooral doen. Wij zitten ook overal en nergens. We hebben wel een kantoor in Tiel en Elst, daar hangen we vaak rond maar meestal zijn we op pad. We hebben een adviserende rol en een assisterende rol. Mensen kunnen ons bellen en als ze er niet uitkomen helpen wij hen verder. We hebben dus heel veel contact met andere teams en dit zijn we ook nog aan het ontwikkelen. 

Wat maakt het werken bij Santé Partners zo leuk? 
De pay off van Santé Partners is 'Samen Sterk' en op de een of andere manier voel ik dat ook wel. Ik heb veel werkgevers gehad in mijn leven, maar Santé Partners straalt op een bepaalde manier veel warmte uit naar hun mensen, maar ook onderling. Iedereen is zo betrokken en helpt elkaar. Er zijn natuurlijk wel 'eilandjes' en het is een grote organisatie, maar iedereen is makkelijk benaderbaar. Het is de fijnste organisatie waar ik tot nu toe gewerkt heb. Ik zou hier zo maar eens tot mijn pensioen kunnen blijven!

Geen vacature missen?

Stel je eigen vacaturemelding in en ontvang per e-mail nieuwe vacatures die voor jou interessant zijn, of stuur ons een open sollicitatie.