In deze functie moet je van alles een beetje weten, je bent echt een generalist.

Luca Begeleider thuis

Luca

Wat is jouw expertise?
Als begeleider thuis kijk je naar de hulpvraag van de client en wat je samen kan doen. Ik begeleid mensen met uiteenlopende leeftijden, van 1 tot 100 jaar. Je kan je dus voorstellen dat er veel verschillende hulpvragen zijn, bijvoorbeeld over opvoedondersteuning of wat er bij komt kijken bij cliënten die ouder worden. In deze functie moet je van alles een beetje weten, je bent echt een generalist.

Hoe maak jij het verschil binnen jouw functie?
Vanuit de gemeenten worden er bepaalde doelen opgesteld voor de client waar wij samen verder mee moeten. Ik vind het belangrijk om de client echt voorop te stellen en te kijken naar welke hulp er nodig is. Het is belangrijk om te weten hoe je het beste aansluit bij een persoon, qua leeftijd en ook qua behoefte. Dit probeer ik dan ook bij elke client zo goed mogelijk te doen om samen verder te komen.

Welke vrijheid ervaar jij bij ons?
Binnen mijn werkveld en functie ervaar ik veel vrijheid. Wij zitten niet vaak op kantoor, maar ambulant bij mensen thuis. Daarnaast ben ik veel onderweg in de auto. Het werk is solistisch, dus je kan jouw eigen agenda en caseload bepalen.

Hoe ontwikkel jij jezelf?
Op verschillende manieren: als ik met persoonlijke vraagstukken zit dan heb ik een team waar ik op kan terug vallen. Daarnaast is er de mogelijkheid om met bijvoorbeeld een gedragswetenschapper of werkcoach in gesprek te gaan, vragen als ‘handel ik goed binnen de casus?’ bespreek ik dan met ze. Regelmatig hebben we ook online intervisies waar ik andere hbo-collega’s spreek binnen Santé Partners. Er zijn ook verschillende trainingen, ik mag zelf aangeven welke ik graag wil volgen.

Wij geven kleur aan het leven van mensen, wat is jouw favoriete kleur?
Blauw, van kleins af aan was het al mijn favoriete kleur. Ik ben van nature wat rustiger, heb een luisterend oor en ben niet te fel. Dat is waar de kleur blauw voor mij voor staat, het past goed bij mij en hoe ik de functie vervul.

Iets wat mensen misschien niet van deze functie zouden verwachten is…
Dat het een functie is waarin jijzelf en de ontwikkeling die jij doormaakt centraal staat. Een timmerman heeft bijvoorbeeld gereedschap nodig om het werk uit te voeren, in de functie van begeleider thuis ben jij in principe het gereedschap. Jouw ontwikkeling staat voorop, je reflecteert steeds op jouw handelen en staat stil bij waarom je handelt zoals je handelt.  

Wat maakt het werken bij Santé Partners zo leuk?
De collega’s zijn heel aardig, toegankelijk en altijd te bereiken. Er wordt echt naar je geluisterd en naar je omgekeken voor wie jij als persoon bent. Daarbij vind ik het fijn dat het werk flexibel is.

Word jij mijn nieuwe collega?

Bekijk alle vacatures

Geen vacature missen?

Stel je eigen vacaturemelding in en ontvang per e-mail nieuwe vacatures die voor jou interessant zijn, of stuur ons een open sollicitatie.