Maatschappelijk werkers zijn echt geen oubollige types!

Merel Maatschappelijk werker

Merel

Wat is jouw expertise?
Toen ik de opleiding Social Work volgde heb ik in het tweede leerjaar de richting jeugd gekozen. Hierin heb ik dan ook de meeste expertise, maar op dit moment werk ik met een diverse doelgroep. Dit vind ik juist leuk! Het maatschappelijk werk is heel breed en ik ben sinds vorig jaar september werkzaam als maatschappelijk werker, dus ik ben daarnaast ook nog veel kennis en ervaring aan het op doen.

Hoe maak jij het verschil binnen jouw functie?
Ik denk door mensen echt te zien en te horen. Ik probeer zo goed mogelijk aan te sluiten en naast de mensen te gaan staan. Ik vind dat heel belangrijk. Ook op samenwerkingsniveau moet het goed zitten. Ik kijk naar wat een individu zelf wil in plaats van wat ik als professional denk dat goed is om te doen.

Welke vrijheid ervaar jij bij ons?
Ik heb regie over mijn eigen agenda en voel hier dan ook hele erge vrijheid in. Ik werk voornamelijk op kantoor, maar af en toe thuis. Deze mogelijkheid is er.

Werk-privé balans vinden wij belangrijk, hoe ondersteunen wij jou hierbij?
Het is fijn om een werklaptop en telefoon te hebben, zodat je werk gescheiden kan houden en je een goede werk-privé balans hebt. Ik werk van maandag tot en met vrijdag gemiddeld van 08:30 tot 17:00. Daarnaast heb ik een goede balans voor mezelf gevonden en plan ik zelf mijn agenda in. Hierdoor kan ik de afspraken en het rapporteren over de dag verdelen.  

Hoe ontwikkel jij jezelf?
Ik volg alle trainingen die relevant zijn voor mijn werk. Er zijn verschillende cursussen en trainingen die Santé aanbied in de loop van het jaar. Ook wordt er vanuit Santé meegedacht als je aangeeft behoefte te hebben aan een bepaalde training.

Wij geven kleur aan het leven van mensen, wat is jouw favoriete kleur?
Rood, maar het wisselt nog wel eens. Het was altijd rood, maar lichtblauw en lichtpaars vind ik ook mooi; dat staat voor mij voor warmte. Het is ook een vrolijke kleur en ik houd van vrolijkheid. Paars en blauw zijn ook frisse kleuren, in mijn werk kijk ik ook met een frisse blik naar dingen.

Iets wat mensen misschien niet van deze functie zouden verwachten is…
Dat we als team maatschappelijk werk juist divers zijn en geen oubollige types. Het is belangrijk om een gemixt team te hebben om de diverse doelgroep goed te kunnen ondersteunen. Daarnaast is het soms moeilijk om een goed beeld te kunnen geven wat het maatschappelijk werk inhoudt, omdat we op verschillende vlakken ondersteuning kunnen bieden.

Wat maakt het werken bij Santé Partners zo leuk?
Voor mij zijn dat mijn collega’s in Duiven. Iedereen heeft verschillende werkzaamheden en zijn eigen expertise. We houden de lijntjes kort met elkaar, wat ik erg prettig vind. Verder is het werk dat ik doe, het contact met de mensen en de verschillende leeftijden erg afwisselend en leuk.

Word jij mijn nieuwe collega?

Bekijk alle vacatures

Geen vacature missen?

Stel je eigen vacaturemelding in en ontvang per e-mail nieuwe vacatures die voor jou interessant zijn, of stuur ons een open sollicitatie.