Het mooiste dat ik mensen kan geven is het zelfvertrouwen om hun leven weer op de rit te krijgen.

Tineke van de Peut Begeleider Thuis

Tineke van de Peut

Ik kom thuis bij mensen die meerdere problemen hebben en niet weten waar ze moeten beginnen met het oplossen daarvan. Ik ondersteun hen daarbij. Die problemen kunnen op allerlei gebieden zijn: leven, wonen, werken, opvoeden… het is maar net waar ze vastlopen.

Het belangrijkste van mijn werk is dat ik ervoor zorg dat ze alles weer op de rit krijgen. Ik help op weg daarbij. Dat kan een vrouw met drie kleine kinderen zijn die net gescheiden is en zelf ADHD heeft. Zij moet omgaan met het verdriet van de scheiding, de opvoeding van de kinderen en de mindere inkomsten die ze nu heeft. Of een asielzoekersgezin dat een status heeft gekregen. Dat moet een school zoeken voor de kinderen en allerlei formulieren invullen om alles hier goed te regelen, maar weet niet hoe dingen hier werken.

De hulp die ik bied is heel praktisch. Dat past ook bij mij: de situatie overzien en orde scheppen. Ik geef mensen zelfvertrouwen dat ze de dingen zelf kunnen doen. Als ik zie dat ze daardoor groeien en langzaam weer de regie over hun eigen leven terugkrijgen, dan word ik daar blij van.

Geen vacature missen?

Stel je eigen vacaturemelding in en ontvang per e-mail nieuwe vacatures die voor jou interessant zijn, of stuur ons een open sollicitatie.