Ik ben zo dankbaar dat ik hier mag blijven werken na mijn pensioen. Ik mag gezellig ondersteunen en laat iets achter wat me echt gelukkig maakt.

Riet Verzorgende

Riet

Wat is jouw expertise? 
Ik ben goed in het luisteren naar mensen en gelijkwaardig in de omgang. Vooral mensen in hun waarde laten. Dat vind ik belangrijk. Als ze voor de eerste keer geholpen worden, is dat toch lastig voor sommigen. Als mensen afhankelijk van ons worden, dan is respect voor elkaar hebben heel belangrijk. Ik heb de volle aandacht voor ze. Dat zorgen zit er een beetje in. Ik heb ook echt een top team en ik word heel erg gewaardeerd. Ik vind een route echt gezellig, een kopje koffie bij mensen, gezelligheid met de client en dan heb ik het ook met hen over dat ik een heerlijke baan heb. Dit wil toch iedereen? 
 
Hoe maak jij het verschil binnen jouw functie? 
We streven ernaar met ons hele team om goede zorg te leveren. Ik houd mij aan de regels; wat doen we wel en wat doen cliënten zelf. Cliënten vragen wel eens naar mij, ‘waar is Riet?’, als ik er een tijd niet ben geweest of zeggen ‘jij mag vaker komen.’ Dan ga ik bijna springend weg. Je moet het ook echt vanuit je hart doen, niet alleen voor het salaris. 
 
Welke vrijheid ervaar jij bij ons? 
Ik voel me zo vrij als een vogel. Ik voel me totaal niet beperkt. Ik heb de keuze om te werken wanneer ik wil werken of welke route ik kan werken. Ik sluit ook aan bij werkoverleggen. Dit hoeft niet, maar dan ben ik wel op de hoogte van allerlei dingen en dat vind ik belangrijk. Ik ben bijna nooit ziek. 
 
Werk-privé balans vinden wij belangrijk, hoe ondersteunen wij jou hierbij? 
Mijn werk is heel erg belangrijk voor mij. Ik dacht altijd als ik straks 66 ben dan moet ik met pensioen en moet ik stoppen, verschrikkelijk. Het is een heel belangrijk onderdeel van mijn leven. Daarom ben ik ook zo dankbaar dat ik hier mag blijven werken na mijn pensioen. Ik mag gezellig ondersteunen en laat iets achter wat me echt gelukkig maakt. 
 
Hoe ontwikkel jij jezelf? 
Ik ben begonnen als huishoudelijke hulp bij Santé Partners als vakantiekracht en werk nu al 28 jaar bij de organisatie. Ik heb 16 jaar gewerkt als huishoudelijke hulp, daarna heb ik de opleiding voor verzorgende gedaan. Mijn collega’s en familie hebben mij erg geholpen. Dit is de beste keuze die ik ooit heb gemaakt. Ik ben een heel vrolijk mens geworden. Ik kan echt van betekenis zijn en haal veel kracht uit het werk. Ik ben altijd bereid om dingen bij te leren. Ik schrijf dingen op in mijn map of ga zoeken via internet, bijvoorbeeld ‘wat doet een medicijn nou precies?’. We kunnen ook scholing krijgen en e-learnings volgen. 
 
Wij geven kleur aan het leven van mensen, wat is jouw favoriete kleur? 
Eigenlijk heb ik veel kleuren die favoriet zijn, maar paars, geel of felrood zou ik niet zo snel kiezen. En als je het symbolisch bedoelt dan vind ik het belangrijk om een positief gevoel bij de cliënt achter te laten. 
 
Iets wat mensen misschien niet van deze functie zouden verwachten is… 
Ik weet niet wat anderen ervan verwachten, maar kan wel zeker mijn baan aanprijzen.  
 
Wat maakt het werken bij Santé Partners zo leuk? 
Morgen mag ik weer werken en ik verheug me er dan ook op. Je bent natuurlijk wel aan regels verbonden, maar er is niemand die me op mijn vingers tikt. Ik voel me vrij om, om te gaan met de mensen zoals ik dat zelf wil. Waarom ik het zo lang vol houdt, is omdat er geen belemmeringen zijn. Je krijgt ook hulp van collega’s, dat is fijn. 

Word jij mijn collega?

Bekijk alle vacatures

Geen vacature missen?

Stel je eigen vacaturemelding in en ontvang per e-mail nieuwe vacatures die voor jou interessant zijn, of stuur ons een open sollicitatie.