Collega's willen echt mijn professionele ontwikkeling zien. Ik voel echt een familiecultuur binnen het team.

Kumru Wijkverpleegkundige in opleiding

Kumru

Wat is jouw expertise?
Ik vind het leuk om sociale contanten te hebben. Ik was hiervoor juffrouw en weet dan ook hoe ik eenvoudig uitleg moet geven (aan kinderen van 6 tot 10 jaar). Ik kom uit een ander land met een andere cultuur. Mijn eigen cultuur is erg zorgzaam, dus het zorgen (vooral voor ouderen) zit in ons DNA.

Hoe maak jij het verschil binnen jouw functie?
Eigenlijk is het nog te vroeg om dit te antwoorden. Ik was eerst een juf en nu een zorgverlener. Nu ben ik meer bezig om mijn beroep te leren, eerst moet ik mijn glas vol maken. Collega’s zijn wel trots op mij, dat vind ik prachtig. Cliënten vertellen ook leuke dingen over mij tegen mijn collega’s, dit krijg ik dan ook van hen weer te horen. Zij weten dat het niet makkelijk is, dus ze waarderen het. Het is prachtig om hun steun te zien en om dit mondeling te horen, dit geeft mij een duwtje in de rug.

Welke vrijheid ervaar jij bij ons?
Er is veel flexibiliteit en de begeleiding bij Santé is ongelofelijk. Mijn teamleider en werkbegeleider staan altijd achter mij. Ik mag mij op mijn eigen tempo ontwikkelen en ik voel me echt veilig bij Santé. Als ik bijvoorbeeld een fout heb gemaakt, dan krijg ik opbouwende feedback. Ze willen echt mijn professionele ontwikkeling zien. Ik voel echt een familiecultuur binnen het team. Ik ben niet per se afhankelijk van het team, maar ik kan ook zelfstandig aan de slag. Fouten maken vind ik nog wel lastig. We zijn natuurlijk mensen en kunnen fouten maken. Hier leren we juist van, maar het gaat ook om de gezondheid van mensen.


Werk-privé balans vinden wij belangrijk, hoe ondersteunen wij jou hierbij?
Aan het begin van de opleiding was het chaos. Ik kwam in een nieuw land en moest wennen aan een nieuw onderwijssysteem. Ik ging meteen werken en dat was erg lastig. Nu is alles in orde. Ik heb twee kinderen die nu wat ouder zijn. Mijn man helpt me ook heel veel, we hebben een goede balans thuis met de kinderen.

Hoe ontwikkel jij jezelf?
Ik begon in 2022 met het leer-werktraject voor HBO-V en ben nu wijkverpleegkundige in opleiding. Het is soms nog wel lastig om de Nederlandse taal eigen te maken. Onze Slb’er helpt ons met extra taalles en geeft extra uitleg.

Wij geven kleur aan het leven van mensen, wat is jouw favoriete kleur?
Ik ben wel een kleurrijk mens, dus geen zwart of wit. Oranje of blauw vind ik mooie kleuren. Eentje is warm en eentje koud, goede balans tussen deze twee.

Iets wat mensen misschien niet van deze functie zouden verwachten is…
Dat je toch heel erg anders communiceert met mensen in hun thuisomgeving dan wanneer ze in het ziekenhuis zijn. Tijdens het leer-werktraject hadden we de kans om bij andere organisaties te solliciteren, maar ik koos bewust voor de wijkverpleging. Ik vind het juist mooi om de zelfredzaamheid van (oudere) mensen te vergroten in hun thuisomgeving. Persoonlijk leer ik ook heel veel. In de wijk werk je alleen en zelfstandig, je leert dan meer over het vak. Je moet namelijk zelf dingen bepalen en kijken hoe je iets oppakt. We hebben een paar keer meegelopen bij verschillende zorginstellingen en de wijkverpleging sprak me erg aan. De wijkverpleging is misschien minder zakelijk dan het ziekenhuis, maar ik vind het erg leuk.

Wat maakt het werken bij Santé Partners zo leuk?
Het team is heel belangrijk, ik vind mijn collega’s erg deskundig. Ik heb veel van hen geleerd, voor mij zijn ze echt uniek. Zij doen hun werk met deskundigheid en professionaliteit. Soms zijn ze streng op zichzelf, met protocollen en richtlijnen. Alles loopt hoe het moet lopen. We proberen echt het beste voor de cliënten te doen. We werken niet slordig, maar doen het netjes.

Ik wil statushouders en ook Nederlanders laten zien dat er veel behoefte is in de zorg, dat het echt de moeite waard is om te beginnen. Ik wil een goed voorbeeld zijn voor statushouders. Nederland heeft veel voor mij gedaan en ik wil iets terug geven. Het was een bewuste keuze om in de zorg te gaan werken, omdat het erg waardevol is. Mensen vragen mij ook of ik het nog steeds leuk vindt, ik zeg dan: ‘elke dag meer dan gisteren!’.

Word jij mijn nieuwe collega?

Bekijk alle vacatures

Geen vacature missen?

Stel je eigen vacaturemelding in en ontvang per e-mail nieuwe vacatures die voor jou interessant zijn, of stuur ons een open sollicitatie.